Hlavní obsah

Namol opilá cyklistka v protisměru nabourala do kolegy, musel do nemocnice

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Téměř tři promile alkoholu nadýchala ve čtvrtek v podvečer u Valašského Meziříčí na Vsetínsku 35letá cyklistka, která se na cyklostezce střetla s dalším cyklistou. Ten utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo kolem 17:30. „Cyklistka přejela při jízdě od Poličné do protisměru, kde se střetla s šestadvacetiletým cyklistou. Oba spadli na komunikaci, přičemž muž utrpěl lehké zranění, se kterým byl hospitalizovaný v nemocnici. Dechová zkouška na alkohol byla u muže negativní, ovšem cyklistka nadýchala 2,76 promile,“ uvedla mluvčí.

Čtrnáctiletý cyklista havaroval v Beskydech, upadl do bezvědomí

Krimi

Od začátku letošního roku podle ní policisté ve Zlínském kraji přistihli přes 180 cyklistů, kteří jeli na kole opilí. Naměřené hladiny alkoholu v dechu přitom byly často poměrně vysoké. Ve většině případů přesáhly hranici jednoho promile, výjimkou nejsou ani hodnoty přesahující tři promile alkoholu v dechu.

„Jednu z nejvyšších hodnot, 4,12 promile, naměřili policisté cyklistovi v Koryčanech 11. května o čtvrt na tři odpoledne,“ konstatovala Javorková.

Přibývá opilých cyklistů

Krimi

Upozornila přitom, že cyklista je podle zákona řidič a platí pro něj stejné povinnosti jako pro řidiče motorového vozidla, například, že nesmí usednout na jízdní kolo pod vlivem alkoholu. „Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích hrozí cyklistovi, u něhož je hladina alkoholu do jednoho promile, ve správním řízení pokuta 2 500 až 20 tisíc, a pokud je hladina alkoholu nad jedno promile, může ve správním řízení dostat pokutu od 25 tisíc až do 50 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám