Hlavní obsah

Náklaďák srazil na Zlínsku seniorku s dítětem, žena zemřela

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slušovice

Sedmasedmdesátiletá chodkyně nepřežila v pátek střet s nákladním autem ve Slušovicích na Zlínsku. Doprovázelo ji osmileté dítě, které skončilo v nemocnici. Neštěstí se stalo mimo přechod pro chodce, okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda ve Slušovicích

Článek

Nehoda se stala krátce po 13. hodině ve Školní ulici. „Čtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Man jel směrem od centra. Bylo to ve chvíli, kdy pravděpodobně přecházela silnici bez přechodu pro chodce dvojice osob,” uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Náklaďák dvojici srazil. „Sedmasedmdesátiletá chodkyně bohužel utrpěla při střetu zranění neslučitelná se životem. Osmileté dítě utrpělo zranění středně vážného charakteru a bylo převezeno do nemocnice,” upřesnil mluvčí.

„S ohledem na věk dítěte nemůžeme poskytovat detailnější informace o jeho zdravotním stavu," sdělil ČTK lékař záchranky Dorián Pfeifer.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče náklaďáku negativní. Okolnosti nehody policie prověřuje. „K vyšetřování bude přizván znalec v oboru doprava. Policisté žádají případné svědky nehody, aby informace sdělili na jakékoliv policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158,” dodal Malcharczik.

Podle dostupných informací je chodkyně šestou letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji. Loni na silnicích v regionu zemřelo 22 lidí, z toho sedm na Zlínsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám