Hlavní obsah

Na Trutnovsku se porvaly skupiny teenagerů. Napadly i strážníka

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Strážníci v Úpici na Trutnovsku čelili v polovině minulého týdne doposud nejvypjatější události za svou skoro dvouletou novodobou historii. Kousek od centra oficiálně skoro šestitisícového města se tvrdě střetly dvě početné skupiny lidí.

Foto: Právo

Kamerový systém úpické policie

Článek

Podle šéfa úpické městské policie Martina Piláta šlo o mladistvé, jichž mohlo být spolu s vděčným publikem několik desítek. „Odhadoval bych to dohromady kolem dvacítky účastníků,“ upřesnil Pilát.

Na ubytovně v Praze se servala čtveřice, odvezli dva zraněné

Krimi

Důsledky rvačky podle Piláta nevyžadovaly zásah zdravotníků. Strážníkům se podařilo bojovou vřavu zklidnit. „Když jsme dorazili, docházelo už jenom k verbálním výpadům,“ popsal Pilát. Rváči přesto ještě stačili zaútočit na oznamovatele události a jednoho strážníka. Policista, který spadl s útočníkem pod rozjetou dodávku, jež stačila včas zastavit, přišel během útoku o kameru připnutou na kapse stejnokroje, hodinky a mobil.

Strážníka zákeřně napadli

„Šli na něj z boku. Stačil se ubránit. Případ šetří státní policie,“ upřesnil Pilát. „Věc šetříme jako ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

Situaci strážníci zvládli bez služebního německého ovčáka, jakožto nejosvědčenějšího prostředku v zásazích proti podobným bitkám. „Pes měl zrovna volno po službě,“ doplnil Pilát, podle něhož menší pouliční boje nejsou v Úpici zdaleka ojedinělé. Situace donutila město obnovit koncem předloňského roku po možná pětadvacetileté přestávce městskou policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám