Hlavní obsah

Na Šumpersku spadlo dítě do staré studny

– Vikýřovice
Právo, mhr

Malého chlapce, který spadl do studny, zachraňovali v pátek kolem poledne hasiči na Šumpersku. Dítě uvázlo v hloubce pěti metrů, ven jej dostal hasič z lezeckého týmu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči chlapce vytáhli z pět metrů hluboké studny

Článek

Hasiči se o pádu dítěte dozvěděli krátce po půl dvanácté, kdy informaci přijalo jejich operační středisko. Na místo kousek za Šumperkem ve směru na Vikýřovice vyjelo jejich lezecké družstvo, které bylo na místě do šesti minut.

Jiskry ze zářivky podpálily pokoj s dítětem ve Zlíně

Krimi

„Po průzkumu hasiči zjistili, že je dítě při vědomí a při vyproštění bude spolupracovat. Propadlo se do nezakryté staré studny z betonových skruží, která se nacházela na zarostlém pozemku, a byla tak velmi špatně viditelná,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Jeden z lezců k chlapci slanil a poté jej s pomocí takzvané trojnožky a lezeckého trojúhelníku vytáhli hasiči ven. Věk chlapce hasiči neupřesnili.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči zachraňovali dítě ze studny

„Chlapec po celou dobu spolupracoval a na závěr za odměnu za statečnost dostal plyšového hasičského medvídka. Poté byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Zásah trval necelých dvacet minut,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám