Hlavní obsah

Na Šumpersku sjel autobus do příkopu, jeden zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písařov
Aktualizováno

Linkový autobus, v němž kromě řidiče cestovalo sedm lidí, z toho pět dětí do patnácti let, havaroval v pátek ráno u obce Písařov na Šumpersku. Sjel do příkopu a zůstal tam nakloněný. Při nehodě se jeden člověk lehce zranil.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný autobus na Šumpersku

Článek

Nehoda byla policistům nahlášena v 6.30 hodin. „Stala se na silnici ve směru z Bušína na Červenou Vodu. Příčina je zatím v šetření. Dechová zkouška u řidiče byla negativní,” sdělila Právu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Na místě zasahovali hasiči i zdravotníci rychlé záchranné služby. Podle prvotních informací se zranilo pět lidí, záchranná služba později upřesnila, že zdravotníci na místě ošetřili jen jednoho lehce zraněného člověka.

Řidič mercedesu na Brněnsku usnul a vjel do protisměru. Tragický střet natočila kamera

Krimi

„Ošetřili jsme mladou dívku, která měla řezné zranění od rozbitého okénka,” sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Lucie Mikisková.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Dopravu v kraji komplikuje počasí. „Na silnicích ve vyšších polohách Olomouckého kraje ráno sněžilo, sněhové přeháňky se vyskytují na Šumpersku i Jesenicku i dopoledne,” řekli ČTK  dispečeři správy silnic s tím, že silnice jsou během dopoledne holé a vlhké a ráno na kopcích provedli chemický posyp.

Sníh ve středních Čechách komplikoval dopravu. Bouralo se i na dálnicích

Krimi

Sněhové přeháňky jsou i na Jesenicku, podle dispečera napadlo několik centimetrů sněhu, veškerá technika je venku, uvedl dispečer. Teploty se už drží nad nulou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda autobusu na Šumpersku

Policisté upozornili řidiče, že na silnici 44 mezi obcemi Loučná nad Desnou a Jeseníkem se může vyskytovat ledovka, zvýšená opatrnost platí až do soboty.

U Písařova na Šumpersku havaroval ráno autobus, jeden člověk se zranil Šumperk 4. března (ČTK) - Nedaleko Písařova na Šumpersku dnes ráno havaroval autobus, sjel z dosud neznámých důvodů do příkopu. Na místě zasahovali hasiči i záchranná služba. Podle policejních informací kromě řidiče v autobuse cestovalo sedm lidí včetně dětí. Na místě se lehce zranil jeden člověk, řekla dnes ČTK mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková. Okolnosti nehody se vyšetřují, řekla dnes ČTK mluvčí policie Marie Šafářová. Nehoda se stala kolem 06:30. "Podle prvotních informací jel autobus od Bušína směrem na Červenou Vodu a z dosud nezjištěných příčin sjel do příkopu. Mimo řidiče v autobuse cestovalo sedm cestujících, z toho dvě dospělé osoby a pět dětí do 15 let," uvedla policejní mluvčí. Doplnila, že alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Na silnicích ve vyšších polohách Olomouckého kraje dnes ráno sněžilo, sněhové přeháňky se vyskytují na Šumpersku i Jesenicku i dopoledne, řekli dnes ČTK dispečeři správy silnic. "Silnice jsou nyní holé vlhké, ráno na kopcích jsme provedli chemický posyp. Na Červenohorském sedle sněží," uvedl dispečer. Sněhové přeháňky jsou i na Jesenicku, podle dispečera napadlo několik centimetrů sněhu, veškerá technika je venku, uvedl dispečer. Teploty se už drží nad nulou. Policisté upozorňují řidiče, že na silnici 44 mezi obcemi Loučná nad Desnou a Jeseníkem se může vyskytovat ledovka, zvýšená opatrnost platí až do soboty. ftv gcm

Reklama

Související témata:

Související články

Na Šumpersku se srazilo auto s autobusem

Dvě zranění si vyžádala v sobotu po poledni srážka osobního auta s autobusem u obce Bušín na Šumpersku. Právo o tom informovala policejní mluvčí Miluše...

Na Kolínsku sjel autobus do příkopu

V zatáčce mezi Velimí a Novou Vsí I na Kolínsku sjel v pondělí před 7:00 do příkopu autobus. Cestovalo v něm 19 lidí. Podle policejní mluvčí Michaely...

Výběr článků

Načítám