Hlavní obsah

Sníh ve středních Čechách komplikoval dopravu. Bouralo se i na dálnicích

Praha
Aktualizováno

Sněhové přeháňky spolu s deštěm komplikovaly v pátek dopoledne provoz v západní části Středočeského kraje a Praze. Bouralo se také na dálnicích. V Praze policisté řešili na 150 nehod.

Nehoda kamionu a osobního auta v ChýniVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V Praze a některých částech Středočeského kraje sněží nebo se vyskytuje déšť se sněhem. Teplota vzduchu se drží pod bodem mrazu. To platí i o teplotě většiny sledovaných silnic. Pozor na namrzání,“ uvedli silničáři na Twitteru.

Středočeští hasiči v devět hodin ráno uvedli, že od šesté hodiny evidují již 23 nehod, některé se zraněním. Nejvíce výjezdů hlásili z Kladenska a Mělnicka.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Zasněžená silnice na Mělnicku

„Od sedmé hodiny ráno do jedenácté hodiny naše posádky zasahovaly zhruba u dvaceti nehod. U žádné nebyl nikdo vážně zraněný,“ řekla Právu mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Havarovaný autobus v pražských ŘepíchVideo: Aktu.cz

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda kamionu a osobního auta v Chýni

Na Šumpersku sjel autobus do příkopu, jeden zraněný

Krimi

Bouralo se také na dálnici D5 na 7. kilometru ve směru na Prahu. Za Berounem ve směru na Prahu se začaly tvořit menší kolony. Dálnice je pokrytá sněhem a viditelnost je špatná. Podobná situace je také na dálnici D6. Na 11. kilometru bouralo osobní auto s nákladním, další nehody jsou na 10., 25. a 29. kilometru. Pravděpodobně nejde o vážné nehody.

Sníh v Praze 4. března 2022. Zdroj: Novinky.czVideo: Novinky

Havárie s omezením provozu byla také na dálnici D8 na 7,5. kilometru ve směru na Německo. Boural tam kamion a osobní auto. V Chýni na Praze-západ se střetl kamion s autem.

Mnoho nehod bylo také v hlavním městě. Pražští policisté kvůli sněžení do 10:00 evidují asi 150 dopravních nehod, ve městě se tvoří kolony. Uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. V Makovského ulici v pražských Řepích narazil autobus do několika zaparkovaných aut. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Podle zpravodajky ČTK například na silnici směrem z Novodvorské ulice do Braníka stály kvůli sněhu auta i autobusy MHD, jeden z řidičů nasazoval sněhové řetězy. Podle TSK do ulic po 08:00 vyjelo všech 73 sypačů v tzv. prvním pořadí, které zahrnuje nejdůležitější silnice, jako jsou hlavní tahy či ulice u nemocnic a úřadů. Dopravní podnik hlásí zpoždění spojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám