Hlavní obsah

Na sousedku vytáhl plynovou pistoli a pak se zabarikádoval v bytě

– Praha • Aktualizováno

Policie v neděli dopoledne v Praze zadržela muže, který údajně nejprve s plynovou pistolí v ruce ohrožoval sousedku a poté střílel ze svého bytu. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Proti muži zakročila zásahová jednotka.

Článek

Uvedla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová, podle níž je zadržený podezřelý z trestného činu násilí proti skupině obyvatel. Za to mu podle mluvčí hrozí až tři roky vězení.

Událost se podle Zoulové odehrála ve Štorkánově ulici v Praze 5 kolem 10. hodiny. "Vyjížděli jsme kvůli nebezpečnému vyhrožování, kdy pachatel ohrožoval střelnou zbraní sousedku z bytu nad ním. Po příjezdu policie se stáhl do bytu, kde se zavřel," uvedla mluvčí.

Muž podle Zoulové na výzvy přivolané policie nereagoval, na místo tak dorazil ještě vyjednavač a zásahová jednotka. Muž s vyjednavačem přestal hovořit po několika málo minutách, doplnila mluvčí. Z jeho bytu se pak navíc začaly ozývat výstřely. Podezřelý byl podle Zoulové v bytě sám a střílel směrem z bytu, ale ne proti lidem.

"Velitel zásahu dal podnět zásahové jednotce k zákroku. Vyrazili dveře, zpacifikovali pachatele, byla zajištěna i střelná zbraň - jednalo se o plynovou pistoli, bylo zajištěno několik nábojnic. Naštěstí při zákroku nebyl nikdo zraněn," dodala Zoulová. Muže nyní podle ní čeká lékařské vyšetření a výslech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám