Hlavní obsah

Na Sokolovsku vzplál dům, pro 34 lidí přistavili v mrazu evakuační autobus

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicet osob muselo v neděli navečer opustit domov při požáru střechy z bytového domu v Hrnčířské ulici v Chodově na Sokolovsku. Noc stráví část obyvatel domu v tělocvičně Základní školy ve Školní ulici.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár domu v Chodově na Sokolovsku

Článek

„V Chodově na Sokolovsku zasahují hasiči u požáru střechy bytového domu. Po zpozorování požáru opustilo objekt 34 osob, hasiči pro ně s ohledem na mrazivé počasí na místo zajistili evakuační autobus,“ uvedl navečer mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal na sociálních sítích.

Muž, kterého vytáhli z hořícího domu v Lošticích, i přes snahu záchranářů zemřel

Krimi

„Požár zasáhl část střechy, plechovou krytinu je nutné rozebrat. Objekt bude minimálně tuto noc neobyvatelný, pro 22 osob je tak nutné zajistit náhradní ubytování,“ pokračoval mluvčí.

„V tělocvičně ve Školní ulici je vytvořeno evakuační centrum, které jsme dnes aktivovali, aby lidé strávili noc v bezpečí a teple,“ uvedl starosta Chodova Petrik Pizinger (Místní), který sám řídil evakuační autobus. „V pondělí budeme řešit, kdo se tam bude moci vrátit a kdo nikoliv. V tuto chvíli zajišťujeme jídlo a evakuaci,“ pokračoval starosta.

Na Děčínsku vzplál vlak

Krimi

Podle informací Práva jedna z rodin, která v obytném domě bydlela, přišla při požáru prakticky o všechno. Příčiny požáru i výše škod budou předmětem dalšího šetření.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár domu v Chodově na Sokolovsku

Reklama

Výběr článků

Načítám