Hlavní obsah

Na smrti šestileté dívky ve Zlatých Horách nejspíš neměla podíl další osoba

Jeseník

Na smrti šestileté dívky ve Zlatých Horách na Jesenicku se zřejmě nepodílela žádná další osoba, sdělila v úterý policie. Studna, do které dítě spadlo, byla velmi špatně viditelná a pokrytá listím a kamením.

Foto: Policie ČR

Studna, do které dívka spadla.

Článek

Policie v úterý zveřejnila detaily k pátrání, aby vyvrátila dezinformace, které se šíří po sociálních sítích a v některých médiích. Zahradu, kde je studna, podle policistů pokrývají stromy, náletové dřeviny a tráva.

Holčičku našli po rozsáhlém pátrání na Jesenicku mrtvou

Krimi

„U plotu s křovím byla později nalezena dlouhodobě neužívaná podúrovňová studna překrytá zčásti kamenem a dřevěnými deskami, vše pokryté mechem, travou a listím,“ uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Místo, kde dívku našli.

Podle ní byli majitelé pozemku opětovně dotazováni, zda mají studnu či jiné nástrahy, kam by mohlo dítě spadnout. V žádném případě jim to majitelé nepotvrdili. Pátrání komplikovala také tma a nemožnost použití vrtulníku.

„V současné době stále probíhá prověřování případu, ve kterém není dosud žádná indicie, že by se na smrti dívky aktivně podílela jiná osoba,“ uvedla mluvčí s tím, že další informace vzhledem k věku dítěte nebude sdělovat.

Dívka se ztratila minulé úterý večer, do pátrací akce se zapojily desítky lidí. Policistům a hasičům pomáhalo veliké množství dobrovolníků z řad místních obyvatel. Hasiči nasadili rovněž specialisty z lezecké skupiny, psovody i potápěče. Ráno byla pátrací akce ukončena nálezem hledané dívky bez známek života.

Reklama

Výběr článků

Načítám