Hlavní obsah

Na silnicích Vysočiny přišli po půlnoci o život dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě nehody s tragickým koncem pouhou hodinu od sebe začali po půlnoci ze soboty na neděli vyšetřovat policisté z Vysočiny. U Štok na Havlíčkobrodsku podlehl chodec srážce s autem, u Horní Cerekve na pomezí Jihlavska a Pelhřimovska zemřel po nárazu do stromu mladý řidič osobního auta. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

První z tragických událostí se odehrála kolem půl jedné na silnici I/38 u obce Štoky. Řidič vozu Citroen, 46letý muž, přijíždějící ve směru od Havlíčkova Brodu, nestačil zareagovat na chodce stejného věku. Muž v následku nehody na místě zemřel, policie zejména pro zjištění předchozího pohybu chodce hledá svědky, zejména případné záběry palubních kamer vozů, projíždějících místem v inkriminované době.

O hodinu později zemřel po nárazu do svodidel a stromu 20letý řidič SUV Hyundai Santa Fe, když nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce poblíž lomu u Nové Vsi směrem k Horní Cerekvi.

„Až do příjezdu záchranářů byla prováděna laická resuscitace svědky události. Veškeré oživovací pokusy však byly marné a lékař záchranné služby pouze konstatoval smrt,“ uvedl k asistenci přivolaných záchranářů jejich mluvčí Petr Janáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám