Hlavní obsah

Na Prostějovsku zmizel senior s poníkem. Našli ho namol, zvíře vyměnil za flašku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevnovice

Nasazení několika desítek policistů ze dvou krajů si vyžádalo na Prostějovsku pátrání po seniorovi, který odešel na procházku se svým poníkem a celý den se nevracel. Pohřešovaného se podařilo najít ještě večer, ležel opilý v příkopu u silnice. Policistům vylíčil, že zvíře vyměnil za láhev slivovice, kterou do sebe obrátil.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu z předešlých dní informoval ve středu mluvčí policie František Kořínek. Na policii se obrátila ve večerních hodinách manželka seniora s tím, že přes den vyrazil na procházku s poníkem a nevrací se, přitom se obvykle pohyboval v okolí bydliště.

Věk muže policie neupřesnila, mluvčí hovořil o muži důchodového věku. „Vzhledem k souvisejícímu zdravotnímu stavu a povětrnostním podmínkám policisté okamžitě zorganizovali pátrací akci," uvedl policejní mluvčí s tím, že kromě policistů z Prostějovska, který je v Olomouckém kraji, byli zapojeni i psovodi a policisté ze sousedního Jihomoravského kraje.

Otec má mrtvici, volal syn na tísňovou linku v Pardubicích. Senior byl ale na mol

Krimi

Hodinu po oznámení se podařilo muže najít v příkopu u Chvalkovic na Hané na Vyškovsku, jen pár kilometrů od jeho bydliště. Poník s ním nebyl.

„Prvotní podezření, že se stal obětí dopravní nehody, se vyloučilo. Policistům sám sdělil, že do příkopu spadl poté, co byl oslněn protijedoucím vozidlem,” doplnil mluvčí.

Trafikant v Pardubicích zhatil krádež erotického časopisu, málem dostal lahví rumu

Krimi

Z dalšího prověřování podle mluvčího vyplynulo, že pád do příkopu mohl mít příčinu i v něčem jiném. Dechová zkouška ukázala u zjevně opilého muže 1,8 promile alkoholu.

S tím také souviselo, proč chyběl poník - muž policistům přiznal, že zvíře vyměnil za láhev slivovice, kterou potom vypil.

Reklama

Výběr článků

Načítám