Hlavní obsah

Na přejezdech zemřelo méně lidí, raněných ale přibývá

Za první tři měsíce zemřeli na železničních přejezdech tři lidé, což je nejméně od roku 2008. Celkový počet zraněných se ale výrazně zvýšil. Přispěla k tomu především tragická nehoda vlaku s kamiónem, která se stala ve středu na Opavsku.

Článek

Informoval o tom v pátek Martin Drápal z Drážní inspekce. Oproti mimořádně tragickému začátku loňského roku poklesl letos počet úmrtí o 80 procent. Všechny nehody, které v prvním čtvrtletí skončily smrtí, se shodou okolností odehrály v Olomouckém kraji.

Ve všech případech byly přejezdy zajištěny světelnou signalizací, uvedla inspekce. Oproti stejnému období loňského roku se počet nehod na přejezdech snížil zhruba o polovinu.

Počet zraněných se podle inspekce přesto zvýšil téměř o 45 procent. Záchranáři museli ošetřit 42 lidí.

Do statistik se zapsala především kolize z Opavska. Ve středu se na přejezdu ve Velkých Hošticích srazil vlak s kamiónem. Převážně lehká zranění utrpělo 26 lidí. [celá zpráva]

Neubývá ani případů, při nichž vlak srazí člověka přímo v kolejišti. Inspekce zaznamenala 63 takových událostí. Třeba na konci ledna zahynuli na trati mezi Havířovem a Českým Těšínem pod vlakem najednou hned dva muži.

Reklama

Výběr článků

Načítám