Hlavní obsah

Na přejezdech zemřelo méně lidí, raněných ale přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za první tři měsíce zemřeli na železničních přejezdech tři lidé, což je nejméně od roku 2008. Celkový počet zraněných se ale výrazně zvýšil. Přispěla k tomu především tragická nehoda vlaku s kamiónem, která se stala ve středu na Opavsku.

Článek

Informoval o tom v pátek Martin Drápal z Drážní inspekce. Oproti mimořádně tragickému začátku loňského roku poklesl letos počet úmrtí o 80 procent. Všechny nehody, které v prvním čtvrtletí skončily smrtí, se shodou okolností odehrály v Olomouckém kraji.

Ve všech případech byly přejezdy zajištěny světelnou signalizací, uvedla inspekce. Oproti stejnému období loňského roku se počet nehod na přejezdech snížil zhruba o polovinu.

Počet zraněných se podle inspekce přesto zvýšil téměř o 45 procent. Záchranáři museli ošetřit 42 lidí.

Do statistik se zapsala především kolize z Opavska. Ve středu se na přejezdu ve Velkých Hošticích srazil vlak s kamiónem. Převážně lehká zranění utrpělo 26 lidí. [celá zpráva]

Neubývá ani případů, při nichž vlak srazí člověka přímo v kolejišti. Inspekce zaznamenala 63 takových událostí. Třeba na konci ledna zahynuli na trati mezi Havířovem a Českým Těšínem pod vlakem najednou hned dva muži.

Reklama

Výběr článků

Načítám