Hlavní obsah

Mladík hrozil střelbou na českých školách, prý šlo jen o žert

Praha
Aktualizováno

Policie v pondělí varovala české střední a vysoké školy před možným útokem střelce. Policisté zachytili podezřelou komunikaci na sociálních sítích a nakonec zjistili, kdo školám vyhrožoval. Šlo o šestnáctiletého mladíka, který si prý všechno jen vymyslel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pražská policie právě zjistila identitu pachatele, který na Twitteru hovořil o hrozbě střelbou ve školách v Praze. Tvrdí, že se jednalo o žert. Děkuji policistům za výbornou práci,” uvedl v pondělí na Twitteru ministr vnitra Jan Hamáček.

Policisté později doplnili, že zadrželi šestnáctiletého muže. „Policistům se doznal a uvedl, že si celou věc vymyslel,” uvedli policisté.

O případu informoval odpoledne jako první Deník N, který se odkazoval na zdroj od policie. Ten tvrdil, že na sociálních sítích byla zachycena komunikace, jež obsahovala informace o útoku na některou ze škol.

„Zaznamenali jsme výhrůžku střelbou na neurčených českých školách. Přijali jsme potřebná opatření, která z taktických důvodů nebudeme blíže specifikovat,” uvedlo později Policejní prezidium na Twitteru.

Podle prezidia policie přijala opatření v posílení služby v okolí dotčených škol a jejich informování.

Školy podle deníku přijaly bezpečnostní opatření, což potvrdil rektor České zemědělské univerzity Petr Sklenička i rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

O jakou školu by se mělo jednat, zdroj nespecifikoval.

Podle policie nebyl důvod k panice. „Policie nemůže žádnou takovou hrozbu podcenit. Proto přistupujeme k těmto situacím vždy s plnou vážností i přesto, že reálný základ většinou nemají. Nastavená opatření jsou tak spíše preventivní, jakákoliv panika jistě není na místě,” uvedla policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám