Hlavní obsah

Na Opavsku vzplála stodola, z plamenů vytáhli muže v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větřkovice

V ohrožení života skončil v pátek odpoledne sedmatřicetiletý muž, který utrpěl vážné popáleniny při požáru stodoly se senem ve Větřkovicích u Opavy. Z hořícího objektu jej zachránili přivolaní hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, .

Požár sena dostali hasiči rychle pod kontrolu.

Článek

Hospodářská budova začala hořet po 13. hodině. „Požár uskladněného sena na ploše dvou metrů čtverečních pod sedlovou střechou dostali hasiči pod kontrolu za sedmnáct minut, kupky sena pak shazovali ven,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že škoda, kterou plameny napáchaly, je nulová.

Hůře než stodola dopadl muž, který byl v době požáru uvnitř. Ven jej vynesli hasiči, kteří jej předali do péče záchranářů.

U Ostravy hořela dřevěná chata, škoda je za půl milionu

Krimi

„Muž byl v bezvědomí, s popáleninami a v přímém ohrožení života. Zasahující lékařka zajistila vstup do kostní dřeně pro podávání léků, provedla intubaci dýchacích cest a převedení na přístrojem řízené dýchání,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že po ošetření popálených ploch byl pacient transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám