Hlavní obsah

Na Novojičínsku havaroval malý vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Malý dvoumístný vrtulník havaroval v pondělí odpoledne na Novojičínsku. Pilot se pokusil kvůli technické poruše nouzově přistát a havaroval. Nikdo nebyl zraněn, řekla mluvčí novojičínské policie.

Článek

Letecká nehoda se stala okolo 16:00 v polích mezi Palačovem a Starým Jičínem. Na místě zasahují hasiči i policisté, kterým práci komplikuje místy až dvoumetrová vrstva sněhu.

"Podle prvotních informací se stroji snížil výkon motoru a pilot se rozhodl nouzově přistát," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů. Na místo míří pracovníci letecké inspekce. Náraz vrtulníku na zem ztlumila právě téměř dvoumetrová vrstva sněhu.

Podle dostupných informací havaroval dvoumístný vrtulník Robinson patřící soukromé společnosti. Ve stroji seděli dva muži. "Posádka kontrolovala plynovod. Po havárii došlo k úniku pohonných hmot a vzhledem k ceně stroje předpokládáme, že škoda bude vysoká," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám