Hlavní obsah

Na Novojičínsku havaroval autobus s mladými fotbalisty

Právo, hon

Tři desítky mladých fotbalistů museli vysvobodit hasiči z autobusu, který havaroval v pátek večer nedaleko Bílovce na Novojičínsku. Sportovci z Příbrami a jejich doprovod pak nalezli dočasné útočiště v hasičské zbrojnici ve Fulneku.

Foto: HZS Vysočina

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo po půl osmé večer. Autobus z neznámých příčin sjel ze silnice a skončil na boku v příkopě, takže se z něj pasažéři nemohli dostat. Krátce na to vyjely na místo hasičské jednotky. „Hasiči z autobusu vyprostili celkem 32 osob, 27 mladých fotbalistů, tři členy realizačního týmu a dva řidiče autobusu. Jeden mladý fotbalista byl s podezřením na zranění převezen k dalšímu vyšetření do novojičínské nemocnice,“ sdělil mluvčí hasičů Marek Gašparín.

Všechny evakuované osoby hasiči za pomoci svých přepravních odvezli do hasičské zbrojnice ve Fulneku, kde nalezli dočasné útočiště po dobu, kdy pro ně přijel náhradní autobus a odvezl je zpátky do Příbrami.

„Na hasičské zbrojnici bylo pro ně zajištěno jídlo i pití, včetně lehátek a spacáků tak, aby mohli, pokud možno v co největším pohodlí, počkat na příjezd náhradního autobusu. Kolem druhé hodiny po půlnoci se mladí fotbalisté dočkali a pokračovali ve zpáteční cestě do Příbrami,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám