Hlavní obsah

U letiště v pražských Letňanech havarovala cessna

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

U letiště v pražských Letňanech havarovalo v pondělí odpoledne malé letadlo. Záchranáři ošetřili pilota, který byl po nehodě při vědomí.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo havárie letadla v Praze Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Letadlo havarovalo do pole při přistání před druhou hodinou odpoledne. Při dopadu se převrátilo na střechu. „Jedná se o pád malého letadla Cessna 152. Podle prvních informací by měl být zraněný jeden člověk,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Hasiči na místo poslali dvě jednotky. „Pilot je v péči záchranářů, zajišťujeme místo proti vzniku požáru,“ doplnil mluvčí hasičů Martin Kavka. Podle něj letadlo nehořelo a pilota nebylo třeba vyprošťovat. Při příjezdu hasičů byl mimo letadlo.

„Čtyřiadvacetiletý pilot utrpěl pohmožděniny obličeje. Pacienta jsme transportovali na urgentní příjem do Nemocnice Na Bulovce,” konstatovala mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Policie ČR

Havarovaná Cessna v Letňanech

Na letišti v Letňanech přistávají malá sportovní letadla. V provozu jsou tam dvě dráhy a plocha pro vrtulníky. Kromě toho je v areálu letecká škola nebo modelářské letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám