Hlavní obsah

Na Kolínsku explodoval dům, muž je vážně popálený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

S vážnými popáleninami dýchacích cest vyvázl v úterý brzy ráno z výbuchu v rodinném domě v Cerhenicích na Kolínsku jeho padesátiletý obyvatel. Záchranáři ho přepravili na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice. Dům je zcela zničený. Podle některých sousedů muž na zahradě griloval.

Foto: Požáry.cz/HZS Středočeského kraje

Výbuch dům zlikvidoval.

Článek

Podle mluvčí krajských hasičů Lenky Kostkové v domě explodoval zřejmě plyn a majitel zůstal zavalen pod troskami. Budova poté začala hořet. O výbuchu se záchranáři dozvěděli krátce po 1:30.

"Byla to hrozná rána, mysleli jsme, že spadlo letadlo nebo udeřil blesk. Vyběhli jsme ven a potom jsme to viděli," řekl obyvatel nedalekého domu.

Foto: Požáry.cz/HZS Středočeského kraje

Výbuch dům zlikvidoval.

Z trosek hasiči vyvedli muže, který se nadýchal zplodin. "Lékařka těžce zraněného muže zaintubovala, připojila na umělou plicní ventilaci a po ošetření byl transportován na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Zdravotníci ošetřili také muže, který v době výbuchu nebyl v domě, poranilo ho rozbité sklo. Podle Kostkové šlo o souseda.

Spekuluje se o pokusu o sebevraždu

Na stanovení příčiny exploze je podle mluvčí kolínské policie Martiny Fejfarové brzy. Policie bude zjišťovat, zda byl za výbuchem úmysl, nedbalost, nebo šlo o náhodnou událost. Podle některých informací se spekuluje také o pokusu o sebevraždu.

Foto: Požáry.cz/HZS Středočeského kraje

Výbuch dům zlikvidoval.

Hasiči po výbuchu prohledávali trosky domu a zjišťovali, jestli uvnitř nebyl někdo další. Psovodi už ale byli podle Kostkové odvoláni a hasiči s pomocí bagru nyní rozebírají a likvidují trosky budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám