Hlavní obsah

Na Kladensku se topila 16letá těhotná dívka. A nebyla jediná

Právo, Novinky, ok, jap, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Plné ruce práce měli záchranáři v sobotu ve Středočeském kraji. Vyjížděli ke čtyřem nahlášeným tonutím dětí. Žádné naštěstí neutrpělo vážnější zranění, ale všechny sanitky převezly do nemocnice. Například na Kladensku se topila 16letá těhotná dívka.

Záchranáři na místě tonutí 16leté dívkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K případu na Kladensku vyjeli záchranáři po páté hodině odpoledne do obce Hřebeč, kde se dle informací Novinek topila 16letá těhotná dívka. Na pomoc přiletěl i vrtulník, který ale nakonec nebyl potřeba.

„Dívka byla při vědomí a sanitka ji přepravila do nemocnice na pozorování. Záchranáři rovněž ošetřili její příbuznou, která zkolabovala,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Plavec se zátěžovou vestou se začal topit. Záchranáři jej museli resuscitovat

Krimi

Dle vyjádření mluvčí policie Petry Potočné dívka měla skočit do vody, ale neuvědomila si, že neumí plavat.

Foto: Novinky

Záchranáři na místě tonutí 16leté dívky

Mluvčí záchranářů upozornila, že posádky musely ve Středočeském kraji vyjíždět kvůli tonutí ještě několikrát. „Celkem jsme za dnešek vyjeli ke čtyřem tonutím dětí, nejmladšímu bylo 2,5 roku. Naštěstí se nic vážného nestalo a děti byly do nemocnice převezeny na sledování,“ konstatovala Homolová.

Jeden nebo dva kluci ve vodě! Kamera natočila dramatickou záchranu tonoucích mladíků

Krimi

Kvůli hledání pohřešované osoby ve vodě vyjížděli v sobotu odpoledne také pražští hasiči, potápěči a policisté na vodní nádrž Džbán. Oznamovatel tam nahlásil, že muž skočil do vody a zmizel. „Během pátrací akce, které se účastnili také policisté z poříčního oddělení, byl 38letý muž nalezen na Evropské ulici s alkoholem v ruce. Byl v pořádku,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Další záchrannou akci mají za sebou záchranáři na Pardubicku. V sobotu odpoledne úspěšně resuscitovali ženu, která se topila v rybníku Velká Černá u Lázní Bohdaneč na Pardubicku. Při vytažení z vody nebyla při vědomí, oživovací pokusy ale pomohly.

„Naštěstí se u ženy podařilo obnovit základní životní funkce a ve stabilizovaném stavu jsme ji převezli do Krajské nemocnice v Pardubicích,“ popsal Právu mluvčí pardubické záchranné služby Aleš Malý. Na místo přilétl i vrtulník letecké záchranné služby. Ženu, připojenou na umělou plicní ventilaci, ale nakonec do nemocnice odvezla sanita.

V libereckém bazénu spadl strop

Policie z libereckého aquaparku v sobotu odpoledne preventivně evakuovala 164 lidí kvůli spadlému stropu ze sádrokartonu. Nikomu se nic nestalo. ČTK to řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

"Šetří to služba kriminální policie. Vyšetřovatele máme na místě. Spadla část stropní konstrukce ze sádrokartonu o rozměrech asi 2,5krát pět metrů," dodala Šrýtrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám