Hlavní obsah

Na Karlově mostě zaparkovala na protest tři auta. Dostala botičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři odstavená auta se objevila v pátek ráno na Karlově mostě v Praze. Městská policie jim nasadila botičky, odtáhnout je nemůže. Iniciativa uvedla, že nesouhlasí s papalášstvím.

Na Karlově mostě zaparkovala na protest tři autaVideo: Novinky

 
Článek

Auta jsou rozmístěna na různých místech mostu, na modré dodávce je název webové stránky, kde lze najít k akci krátký vysvětlující text.

„Nesouhlasíme s papalášstvím, které předvádí Vláda ČR. Nesouhlasíme s neustálým zpřísňováním opatření vůči běžným občanům ČR,“ píše se v prohlášení s tím, že další informace budou zveřejněny v pátek večer.

Webovou stránku má zaregistrovanou Spolek rozhořčených občanů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Auta na Karlově mostě

Strážníci zaregistrovali auta ráno přes kamerový systém. „Na vozidla byly prozatím nasazeny tzv. botičky. Po prověření situace nemají strážníci zákonné oprávnění nařídit odtah vozidla. Městská policie odeslala správci komunikace a místně příslušnému silničně správnímu úřadu žádost o zajištění odstranění vozidla z komunikace – národní kulturní památky,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Kontrola si posvítí na „slepotu” teplických policistů

Domácí

Ochrana Karlova mostu je podle mluvčí zajištěna pomocí městského kamerového systému. Kamery jsou umístěny na Staroměstské a Malostranské věži. Zaparkovat na mostě auto je podle mluvčí otázkou několika málo vteřin, zvlášť pokud jde o organizovanou akci jako v tomto případě.

Strážníci jednali okamžitě, jakmile daný stav zjistili, uvedla. „Vzhledem k tomu, že je v metropoli umístěno přes 4,5 tisíce kamer, je logické, že není možné technicky ani lidsky sledovat všechny současně,” poznamenala.

Přehledně: Jak se od soboty zpřísní opatření

Domácí
Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Auto na pražském Karlově mostě

Reklama

Výběr článků

Načítám