Hlavní obsah

Na Karlovarsku havarovaly školní autobus, kamión i osobní auto, zranilo se 18 lidí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Padesát dva lidí, především studentů, museli v úterý dopoledne záchranáři ošetřit po dopravní nehodě osobního automobilu, školního autobusu a kamiónu na hlavním silničním tahu I/6 z Karlových Varů na Prahu u Žalmanova. Nehoda si nevyžádala žádné těžké zranění, 18 lidí bylo s oděrkami a pohmožděninami rozvezeno záchranáři do nemocnic v Karlových Varech, Sokolově a Ostrově.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nehoda autobusu a kamiónu u Andělské Hory

Článek

„Záchranáři ošetřili celkem 52 lidí,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Bakurová. „Osmnáct lidí bylo s lehkým až středně těžkým zraněním transportováno do nemocnic,“ pokračovala mluvčí záchranky s tím, že 34 školáků bylo hasičským autobusem odvezeno pod zdravotním dohledem zpět do školy. Na místě zasahovalo šest sanitních vozidel, dva lékaři záchranky a také vozidlo pro hromadná neštěstí.

„Po upřesnění rozsahu nehody i jednotlivých zranění nakonec Emergency Nemocnice v Karlových Varech přijala k ošetření pouze devět pacientů. Ve všech případech šlo pouze o lehká zranění, převládaly pohmožděniny, zhmožděniny a jedno zlomené zápěstí,“ uvedl mluvčí karlovarské nemocnice Vladislav Podracký. Po ošetření byli všichni pacienti propuštěni domů do ambulantní péče.

Z výletu s pohmožděninami

„Jednalo se o studenty Střední stavební školy z Karlových Varů, kteří jeli do Prahy na studijní výlet,“ uvedl hejtman kraje Josef Novotný (ČSSD), který jel na místo nehody.

„Podle informací z místa se nejdříve roztočilo na namrzlé vozovce osobní vozidlo, které skončilo ve škarpě,“ popisoval nehodu hejtman. „Ve chvíli, kdy se osobní vozidlo roztočilo, strhli podle všeho řidič kamiónu a následně podobně i řidič autobusu řízení, takže došlo k nehodě,“ pokračoval Novotný.

„Co je ale nejdůležitější, ve chvíli, kdy jsem na místo dorazil, už všichni studenti z autobusu odešli po svých. Studenti vyvázli z nehody se škrábanci a pohmožděninami. Podobně i řidič osobního vozidla, které bylo po nehodě na šrot. Záchranáři zvládli hromadné neštěstí perfektně,“ uzavřel hejtman Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám