Hlavní obsah

Na hody v Lanžhotě někdo svolal přes Facebook party, tři stovky lidí klidnila policie

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Tradiční hody v Lanžhotě na Břeclavsku měly tento víkend neobvyklou kulisu blikajících policejních majáků. Strážci zákona nepřijeli kvůli veselým stárkům a krojované chase, nýbrž kvůli nepovolené párty svolané přes Facebook, na kterou dorazilo přes 300 mladých lidí.

Foto: policejnidenik.cz

Na nepovolenou party v Lanžhotě dorazilo přes 300 mladých lidí.

Článek

Na policejní služebnu putovali tři nejdivočejší účastníci, předvolání musí čekat v brzké době i organizátoři akce.

Na nepovolenou párty, která s místním folklórem neměla nic společného, upozornil policisty v sobotu večer starosta obce Ladislav Straka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Když hlídka vyjela situaci prověřit, zjistila, že na místě je téměř 300 účastníků. Většina z nich byla silně podnapilá. Někteří narušovali veřejný pořádek, blokovali vozovku a jeden z nich dokonce na služební vozidlo hodil zapálenou dýmovnici,“ popsala situaci policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Rušení veřejného pořádku a sprejerství

„Byl tam velký dav lidí, který ucpal i hlavní křižovatku a státní silnici. Hrozilo nebezpečí úrazu a byl tam i dost velký nepořádek. Agresivní byli jen někteří pod vlivem alkoholu,“ řekl starosta.

Protože účastníci akce se začali přesouvat k místu, kde právě probíhala hodová zábava, povolali policisté posily.

Foto: policejnidenik.cz

Hody v Lanžhotě narušila nepovolená párty.

„Většina ze shromážděných se postupně rozcházela, ale na policejní služebnu putovali tři zadržení muži. Jeden byl přistižen při sprejerství a další dva se dopouštěli hrubých neslušností a narušovali veřejný pořádek, i když byli několikrát vyzváni, aby svého jednání zanechali. Celý incident však nadále prověřujeme,“ dodala Haraštová.

Hody měly dohru ještě v neděli ráno. „Nějaká parta výtržníků přímo na náměstí demolovala stoly a židle po zábavě – byl to vandalismus. K žádnému střetu mezi krojovanými a vandaly ale nedošlo,“ ubezpečil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám