Hlavní obsah

Na dálnici D35 spadl vojákům z návěsu tank

– Olomouc • Aktualizováno

Na D35 ve směru z Olomouce na Hranice sjel ve čtvrtek ráno vojákům při jízdě z návěsu tank. Podle mluvčího krajské policie Petra Piňose blokoval pravý jízdní pruh. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: Pro Novinky Pavel Ješina

Nákladní auto s tankem havarovalo na dálnici D35

Článek

Nehoda se stala kolem 07:00 na 294. kilometru dálnice. „Při převozu tanku z výzbroje 73. tankového praporu na trase Přáslavice – Nový Jičín k částečnému sesunutí tanku z podvalníku a následnému zablokování komunikace. Incident se stal na poblíž Dolního Újezdu,“ sdělil Právu Jindřich Plescher z oddělení komunikace s veřejností Generálního štábu AČR.

Nikdo podle něj nebyl zraněn a nedošlo k poškození komunikace ani ostatních vozidel. Na místě zasahuje vojenská policie ve spolupráci s dálniční policií. „Příčiny události jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal Plescher.

„Vojáci tank vezli na návěsu, jeli z kopce a tank jim zřejmě sjel a spadl z návěsu,” uvedl policejní mluvčí. Podotkl, že bližší informace zatím policie nemá.

U dopravní nehody zasahovaly podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeňka Hošáka dvě jednotky hasičů. „K události vyrazila profesionální jednotka požární stanice v Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Velkého Újezdu,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Pro Novinky Pavel Ješina

Vojenský tank havaroval na dálnici D35

V době příjezdu hasičů již tank podle něj stál v odstavném pruhu, nebyl převrácený. „Hasiči asistovali při zpětném naložení tanku na nákladní vozidlo a překontrolovaly možný únik provozních kapalin,“ dodal Hošák s tím, že k jejich úniku nedošlo.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vyproštěný tank na dálnici

Loni v listopadu havarovalo v Táboře pět obrněných transportérů Pandur 42. mechanizovaného praporu a osobní auto. Podle výsledků vyšetřování vojáci při jízdě nedodrželi bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Tři z nich zaplatili dvoutisícovou pokutu. Deset lidí při nehodě utrpělo lehké zranění. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: V Táboře se srazilo pět pandurůVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám