Hlavní obsah

Na Czech pointu někdo rozhlásil, že obec je v karanténě. Šiřitele hledá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Policie vyšetřuje šíření poplašné zprávy na Teplicku. Někdo tam ve středu nepravdivě informoval obyvatele, že obec Proboštov je v karanténě. Ta to rezolutně odmítla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informace o karanténě nejdřív někdo začal šířit na Czech pointu Magistrátu města Teplice, odkud se rychle roznesla na sociální sítě. Detaily ale kvůli vyšetřování kriminalisté neuvolnili.

„Začala se bohužel šířit poplašná zpráva o tom, že naše obec je uzavřená do karantény. Tato zpráva se nezakládá na pravdě,“ uvedla obec na svém facebookovém profilu.

Zároveň vedení obce informovalo, že podalo trestní oznámení na neznámého pachatele. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin šíření poplašné zprávy,“ řekl Novinkám mluvčí policie Daniel Vítek.

S nakaženou pokladní děsil lidi ve městě, starosta chce tvrdý trest

Koronavirus

Policisté požádali o pomoc svědky, kteří se na Czech pointu pohybovali ve středu mezi 8. a 10. hodinou. Hlásit se mohou na lince 158 a kriminalisté je následně kontaktují.

Šiřiteli zprávy hrozí kvůli vyhlášenému nouzovému stavu až osm let vězení. Obec Proboštov má téměř 2700 obyvatel a nachází se několik kilometrů od Teplic.

Reklama

Výběr článků

Načítám