Hlavní obsah

Na Brněnsku shořela hala s dřevem a stroji

– Brno

V Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku hořela v noci na pondělí hala s uskladněným dřevem a stroji, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Požár se obešel bez zranění, příčina jeho vzniku stejně jako výše škody jsou předmětem vyšetřování.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, ČTK

V Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku hořela hala s uskladněným dřevem a stroji, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Článek

Požár v Obřanské ulici měli hasiči nahlášený zhruba ve 21:30, šlo o přízemní halu s rozměry asi 8 krát 20 metrů. "V době příjezdu hasičů byla v plamenech asi polovina střechy," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

V litvínovské chemičce hořela trafostanice, škoda je 25 milionů

Krimi

Na místě zasahovalo asi pět desítek hasičů. Požár se podle mluvčího částečně rozšířil i do navazujícího lesa, kde hořelo asi na ploše 10 krát 20 metrů. Oheň dostali hasiči pod kontrolu asi za hodinu, poté dohašovali skrytá ohniska. Likvidaci ohlásili krátce před 9:00.

Dva lidé a pes zemřeli při požáru bytu v Praze

Krimi

Kvůli zásahu byla zhruba 3,5 hodiny uzavřená silnice mezi Bílovicemi a Obřany.

Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám