Hlavní obsah

Na Boží hod v Brně vraždila žárlivost

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za vším hledej ženu. Toto okřídlené přísloví s největší pravděpodobností i tentokrát platilo při vyšetřování poslední vraždy loňského roku, která se udála na území Jihomoravského kraje. Případ začal nálezem ohořelého torza těla v katastru obce Podolí na okrese Brno-venkov.

Policista popisuje nález mrtvého těla v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Hrůzné zbytky tam náhodně objevil hlídač z blízkého zemědělského družstva na Silvestra. Okamžitě se rozjelo pátrání po možném pachateli. „Díky kriminalistickým expertízám se nám brzy podařilo identifikovat tělo oběti. Šlo o 43letého muže z Brna. Vzápětí jsme vytipovali podezřelého, kterým je muž ve věku 41 let, rovněž z Brna,“ uvedl šéf krajských vyšetřovatelů Antonín Hrdlička.

Příčinou tragédie byl zřejmě vztah obou mužů s 22letou ženou, která je v současné době na mateřské dovolené. Muži se pravděpodobně kvůli ní již na první svátek vánoční 25. prosince pohádali a při tom došlo k násilí, kdy mladší ze soků svoji oběť udusil. Jakým způsobem, to nechtějí kriminalisté specifikovat.

„Žena i s malým dítětem se v době činu v bytě nacházela, nicméně nebyla přímo v místnosti, kde k události došlo,“ vysvětlil Hrdlička. Vrah, který se již k činu doznal, poté mrtvolu naložil do auta a odvezl na zcela náhodně zvolené místo mimo Brno.

Po cestě si ještě koupil kanystr benzínu a tělo bývalého kuchaře polil zřejmě v domnění, že se tak mrtvoly zcela zbaví. Druhého ledna byla na pachatele uvalena vazba a nyní mu hrozí vězení ve výši až 18 let. Žena, která je vyšetřována na svobodě, byla obviněna z nadržování a může počítat maximálně se čtyřletým trestem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám