Hlavní obsah

Na bleší trhy v Praze mířilo 170 aut. Policie je otočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stosedmdesáti řidičům zakázali policisté v sobotu vjezd na bleší trhy v Praze ve Vysočanech. Policisté vše vyřešili domluvou. Podle vládních opatření je prodej zboží na tržištích momentálně zakázán.

Policie uzavřena ulici u trhů ve VysočanechVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se na křižovatku ulic U Elektry a Poděbradská dostali už před půlnocí, protože někteří prodejci přijíždějí na trhy už během noci, aby mohli mít lepší místo. Na místě byli až do sobotního dopoledne.

Blatný: Rozvolníme při 3000 hospitalizovaných, ale můžeme i zpřísňovat

Domácí

„Policisté dohlíželi především na dodržování pravidel volného pohybu a pobytu osob, zákazu nočního vycházení, zákazu maloobchodního prodeje a zákaz prodeje na tržištích a tržnicích,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Policisté na kontrole blešího trhu

Policisté v průběhu akce nepovolili vstup více než 90 lidem a zamezili vjezdu více než 170 řidičům. Veškeré prohřešky podle mluvčího policisté vyřešili domluvou včetně pochybení provozovatele.

Švejdar: Policie na víkend ještě posílí kontroly

Domácí

Podle vládních opatření proti šíření koronaviru je prodej zboží ve stáncích a na tržištích zakázán s výjimkou pojízdných prodejen potravin a drogerie v obcích, kde není pevný obchod. Podle mluvčího se na bleší trh tento zákaz jednoznačně vztahuje. "Někteří řidiči sami říkali, že tam jedou prodávat, což je samozřejmě zakázáno," konstatoval Rybanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám