Hlavní obsah

Na benzince v Českém Těšíně hoří nádrž s LPG, desítky evakuovaných

Právo, Novinky, ok, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Požár plynu z nádrže na LPG likvidují ve čtvrtek ráno hasiči v Českém Těšíně na Karvinsku. Policie evakuovala okolí, podle místní televize také zadržela 21letého mladíka.

Požár plynu v Českém TěšíněVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Policie uzavřela brzo ráno ulici Karvinskou a odklonila dopravu. Plyn uniká z jedné ze dvou nádrží na plyn. „Plyn stále hoří, hasiči ochlazují okolí vodními proudy. Zásah bude ještě nějakou dobu trvat,” řekl Právu kolem půl deváté ráno mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Požár zásobníků LPG v Českém TěšíněVideo: HZS

„S ohledem k nastalé situaci proběhla evakuace osob i z přilehlých objektů. Bylo jich evakuováno na několik desítek,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Požár plynu v Českém Těšíně

Plyn podle Kůdely uniká ze dvou propojených nadzemních zásobníků o objemu deseti metrů krychlových, které byly zaplněny z 80 procent. "Škoda byla předběžně odhadnuta na dva miliony korun," řekl Kůdela.

Podle Bělunkové byla v souvislosti s požárem zadržena jedna osoba. Z čeho je podezřelá, však policie nesdělila, neuvedla ani žádné další podrobnosti.

Podle místní televize Polar je zadrženým 21letý mladík, který je ze založení požáru podezřelý.

Při požáru rodinného domu v Karviné zemřel senior

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám