Hlavní obsah

Muži podezřelí z únosu pětileté dívky přímo z babiččiny náruče skončili ve vazbě

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap, kub

Obvodní soud pro Prahu 10 poslal v pátek do vazby dva muže, kteří jsou podezřelí z únosu pětileté dívky. Hrozí jim osmileté vězení. Dítě měli vytrhnout babičce z náruče a odvézt do Vídně za matkou, která s ním má zakázaný styk.

Soud uvalil vazbu na dva muže podezřelé z únosu pětileté dívkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle informací Novinek soud na oba muže uvalil vazbu, eskorta je odváděla v poutech. O koho se přesně jedná, v jakém jsou vztahu k dívce a její matce, případně další podrobnosti, policie zatím nesdělila.

Dívku z Prahy podle policie oba podezřelí unesli v úterý odpoledne v pražské Uhříněvsi. Dívka byla v tu chvíli s babičkou, do jejíž péče ji soud svěřil. Dítě měli babičce vytrhnout z náručí a naložit do vozidla značky Volvo. Ve středu pak policie dívku i s matkou vypátrala na letišti ve Vídni.

HOLČIČKU UNESLI Z PRAŽSKÉ UHŘÍNĚVSI
Unesenou pětiletou dívku našla policie ve Vídni

Ještě téhož dne se pak podařilo zadržet oba podezřelé. Jednoho z nich na dálnici D1 u Humpolce, druhého na Krnovsku. Kriminalisté muže obvinili z únosu.

Pomohl pozorný občan

„K vypátrání a zadržení prvního z únosců přispěl velkou měrou pozorný občan, který kolem osmnácté hodiny zaznamenal pohyb vozidla únosců na dálnici D1,“ sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan s tím, že jeho kolegové zadrželi dvacetiletého muže na parkovišti u benzínky na 95. kilometru ve směru do Prahy.

„Bohužel byl v danou chvíli již ve vozidle sám. Druhého, jednačtyřicetiletého muže, který se také na celé události podílel, zadrželi tamní policisté o tři hodiny později na Krnovsku ve chvíli, kdy přijel vlakem na nádraží. Muž byl poměrně překvapen, neboť nečekal, že by byl vypátrán tak rychle,“ upřesnil mluvčí.

Kriminalisté dále případ vyšetřují a snaží se o vydání zadržené matky z Rakouska do Česka. „Z dosavadních zjištění vyplývá, že únos dívenky byl plánovaný a organizovaný. Kriminalisté budou také zjišťovat, zda se na celé události nepodílely ještě další, jiné osoby,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Související články

Unesenou pětiletou dívku našli

Policie ve středu ráno oznámila, že našla pětiletou dívku, kterou unesli dva muži, kteří ji vytrhli babičce z náručí. Dítě je v pořádku, další informace...

Výběr článků

Načítám