Hlavní obsah

Muže ve výkopu zasypala hlína až po hrudník

Na traumatologii skončil muž ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, kterého v sobotu ve výkopu zavalila hlína. Přiletět pro něj musel záchranářský vrtulník.

Foto: HZS ZK

Záchranáři odnášejí muže k vrtulníku, který jej transportoval do ostravské nemocnice.

Článek

„K neštěstí došlo v odlehlé místní části Miloňov. Po příjezdu hasiči zjistili, že muže hlína až po hrudník zavalila poté, co vlezl do výkopu u hospodářské budovy. Naštěstí si toho všimli rodinní příslušníci, kteří ihned s pomocí lopat muže vyprostili a přivolali zdravotnickou záchrannou službu,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

U muže hrozil takzvaný crush syndrom, který vzniká dlouhodobým stlačením nebo masivním zhmožděním svalů a může dojít k jejich poškození a nedokrevnosti. I proto si jej do péče převzali záchranáři a vrtulník jej poté transportoval na traumatologické centrum do ostravské nemocnice.

Foto: HZS ZK

Muže zavalila hlína u hospodářské budovy v Miloňově na Vsetínsku.

„Při příjezdu záchranářů byl muž při vědomí, nejevil známky zranění. Zdravotníci jej prohlédli a následně předali do péče záchranářům letecké záchranné služby,“ poznamenal mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka. Případ si k došetření převzali vsetínští policisté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám