Hlavní obsah

Muže v Ostravě srazilo auto, je vážně zraněný

Právo, plk

V ohrožení života se v pátek v podvečer ocitl dvaašedesátiletý muž v Ostravě, kterého při přebíhání rušné silnice srazilo osobní auto. Chodec skončil s vážnými zraněními ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Foto: Milan Malíček, Právo

O těžce zraněného muže se postarali záchranáři.

Článek

Ke srážce došlo krátce po 18. hodině na Plzeňské ulici. „Chodec přecházel vozovku mimo přechod pro chodce, bylo to v blízkosti zastávky MHD. Přitom došlo ke srážce s osobním autem,“ popsal nehodu policejní mluvčí Petr Směták s tím, že test na alkohol u řidiče auta byl negativní.

„Příčina dopravní nehody je v šetření,“ doplnil. O těžce zraněného muže se postarali záchranáři.

„Muž byl po kolizi v bezvědomí a jeho život se jevil jako přímo ohrožený. Vyšetření lékařem záchranné služby ukázalo poranění hlavy a mozku, hrudníku, horní a dolní končetiny,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacient byl uložen do podtlakové matrace, zajištěn krčním límcem a vzhledem k selhávajícímu dýchání mu musel lékař provést intubaci dýchacích cest.

Nakonec byl pacient převeden na umělou plicní ventilaci. „Po provedení všech úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče záchranáři transportovali pacienta na oddělení urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ sdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám