Hlavní obsah

Muže stíhají za založení čtyř požárů na Jihlavsku

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Batelov

Čtyři požáry s celkovou škodou čtyři miliony korun založil podle policie za uplynulých pět týdnů v Batelově na Jihlavsku jednadvacetiletý muž. Od soboty je ve vazbě. K činům se přiznal, sdělila Právu policejní mluvčí kraje Vysočina Dana Čírtková. Muž byl nejprve obviněn ze tří požárů a stíhán za to na svobodě. V pátek ale údajně způsobil další požár.

Foto: HZS - Vysočina

Muž je podezřelý i ze zapálení této chalupy v Batelově na Jihlavsku, v níž hasiči likvidovali požár 18. dubna.

Článek

Ještě před pátečním svítáním museli hasiči vyjet do Batelova k likvidaci požáru rekreační chaty. Hned od počátku prověřování okolností vzniku této události vše nasvědčovalo tomu, že chatu někdo zapálil úmyslně. Policie pak šla s ohledem na to, že se v obci staly již tři požáry, v podstatě na jisto.

Přesný motiv jednání zadrženého není znám. Duševní stav zajištěného muže budou teprve podrobně zkoumat psychologové a psychiatři. Patrně jde o pyromana.

Když jej policisté v pátek zadrželi, byl pod vlivem alkoholu, měl jedno promile. K zapálení chaty se následně přiznal. Muži hrozí za poškozování cizí věci a porušování domovní svobody tři roky vězení. Ve vazbě skončil, aby nemohl v zakládání požárů pokračovat.

V Praze v noci likvidovali obří požár plastového odpadu

Krimi

První ze série požárů se stal 4. dubna kolem druhé hodiny v noci, kdy někdo úmyslně založil požár v neobývaném rodinném domě v ulici U kulturního domu. Požár poškodil celou nemovitost a majitelce vznikla škoda ve výši 950 000 korun. Ve stejný den po třetí hodině ranní začalo hořet zádveří rekreační chaty v lokalitě Ve Vršku. Oheň se rychle rozšířil na celý objekt a majiteli vznikla požárem škoda ve výši 1,4 milionu korun.

Třetí požár se stal 18. dubna ráno v Rácovské ulici. V plamenech tam skončila neobývaná chalupa. Vzniklá škoda se odhaduje na 50 000 korun. Policie muže zadržela, obvinila a propustila ke stíhání na svobodě. Čtvrtý požár vypukl v pátek, přičemž škoda za vyhořelou rekreační chatu se odhaduje na 1,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám