Hlavní obsah

Muže obviněné ze střelby na Třebíčsku poslal soud do vazby

Novinky, kub
Třebíč

Trojici nebezpečných mužů, kteří podle policie ve čtvrtek stříleli při vloupání do garáže na Třebíčsku po jejím majiteli, poslal soud v sobotu do vazby. Trestní stíhání se týká krádeže a vloupání. Podle vyšetřovatelů sebrali kompresor a nářadí. Z místa činu pak prchali ve fordu a policejní hlídky kvůli nim prováděly na Brněnsku a Žďársku rozsáhlá bezpečnostní opatření.

Foto: Aktu.cz

Pátrání po nebezpečné trojici se týká hlavně okolí Brna

Článek

„Vyšetřovatel všechny tři pachatele ve věku 19, 27 a 29 let obvinil z trestného činu krádeže vloupáním a podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jejich vazební stíhání. V podvečerních hodinách okresní soud v Třebíči muže poslal do vazby,” informovala policie v sobotu na Twitteru.

Zásahová jednotka nejdřív zadržela ve čtvrtek na Žďársku dva podezřelé, později se podařilo dopadnout i třetího.

Muži podle kriminalistů vnikli do garáže na Třebíčsku, odkud sebrali kompresor a různé nářadí. Přistihl je ale majitel objektu, a když se dali na útek, muž je začal pronásledovat. Při tom po něm měli střílet.

Nebezpečná posádka stříbrného fordu střílela, policie dopadla třetího podezřelého

Krimi

Policie pak vyhlásila pátrání po nebezpečné posádce stříbrného fordu a obrátila se na veřejnost s naléhavou výzvou o pomoc s varováním, aby se lidé v žádném případě nesnažili podezřelé sami zadržet.

Na Brněnsku provedla policie rozsáhlá bezpečnostní opatření, například příjezdy do města svedla do jednoho pruhu a kontrolovala vozidla. Stříbrný ford se později našel odstavený na Žďársku, pak policie zadržela postupně všechny tři podezřelé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám