Hlavní obsah

Řidič na pervitinu ujížděl s dítětem v autě, policisté museli uskočit

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Morkovice - Slížany

Policie obvinila z násilí proti úřední osobě 29letého muže, který prchal na Kroměřížsku před policejními hlídkami. Řidič má přitom zákaz řízení do roku 2027, ve vozidle navíc vezl dítě. Policisty krátce před zadržením málem srazil na silnici. Policie zveřejnila videozáznam incidentu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování řidiče na KroměřížskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní honička se odehrála v úterý, kdy hlídka přistihla v ulici Nádražní v obci Morkovice-Slížany na Kroměřížsku auto značky Renault Megane, jehož řidič odmítl zastavit kvůli kontrole. „Vysokou rychlostí ujížděl směrem na Počenice, poté pokračoval přes Tetětice, Věžky, Zlobice a Lutopecny,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Na rovném úseku na něj čekala další hlídka, která silnici zčásti zatarasila. „Řidič nejprve přibrzdil, poté ale najel na policisty s úmyslem projet okolo zátarasu. Policisté byli nuceni uskočit stranou, aby nebyli vozem sraženi,“ upřesnila mluvčí.

Zdrogovaný mladík ujížděl noční Plzní stošedesátkou. Měl šest zákazů řízení

Krimi

Muž s renaultem narazil do policejního auta a vjel do příkopu. „Bezprostředně poté ho policisté zadrželi. V jeho automobilu se nacházela také jedenáctiletá dívka. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Zato orientační test na drogy byl pozitivní, odhalil užití návykové látky amfetaminu,“ uvedla Kyšnerová.

Policie neupřesnila, v jakém vztahu je muž s dívkou, tedy zda se jedná o jeho dceru. Při vyšetřování se ukázalo, že muž má soudem zakázané řízení vozidel do roku 2027. „Za spáchanou trestnou činnost mu nyní hrozí až šestileté vězení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám