Hlavní obsah

Muž ze žárlivosti rozstřílel sokovi hospodu, s žalobcem se dohodl na podmínce

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Na tříleté podmínce, úhradě škody a propadnutí zbraně se dohodl se státním zástupcem 46letý muž z Tachovska jako trest za napadení manželky a střelbu na hospodu. Soud nyní podle zjištění Práva dohodu schválil a rozsudek je pravomocný.

Foto: Policie ČR

Rozstřílená hospoda

Článek

K incidentu došlo loni v říjnu a předcházela mu partnerská hádka. Muž svoji ženu obvinil z nevěry a fyzicky ji napadl tak, že se musela nechat ošetřit lékařem. Pak vzal samonabíjecí kulovnici a vyrazil do vesničky nedaleko Konstantinových Lázní, kde začal střílet na místní hospodu. Šlo o mstu, neboť nemovitost patří muži, se kterým měla mít jeho manželka poměr.

Muž z Tachovska znásilňoval dcery, dostal osm let vězení

Krimi

„Svojí legálně drženou samonabíjecí zbraní opakovaně vystřelil na neobývaný a neprovozovaný objekt místního hostince, s cílem poškodit majetek domnělého soka,“ uvedla už dříve k případu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nechal se od spolužáků svázat s pytlem na hlavě. Pak je udal

Krimi

Po střelbě, která nikoho nezranila, odešel agresor domů. Tam ho zadržela policie a následně skončil muž ve vazbě. Policie ho obvinila ze tří trestných činů – pokusu ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci.

Podle státního zástupce šlo ze strany obviněného o ojedinělé vybočení z jinak řádného života. „Jednal zkratovité, útok nijak předem neplánoval. Má práci a splácí hypotéku. Podle znalců netrpí žádnou nebezpečnou duševní chorobou, díky které by mohl být hrozbou pro okolí,“ vysvětlil žalobce důvody, pro které souhlasil s podmíněným trestem.

Reklama

Výběr článků

Načítám