Hlavní obsah

Muž zadržený kvůli skladování trhaviny u Přelouče, mohl být zaměstnanec Explosie

– Pardubice

Jeden ze zaměstnanců pardubické firmy Explosia, která mimo jiné vyrábí trhaviny, nepřišel po středečním zatýkání u Přelouče poslední dny do práce. Firma nevylučuje, že může být jedním ze zadržených. V domě se našly desítky kilogramů chemikálií a výbušného materiálu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Jeden zaměstnanec nepřišel na středeční a čtvrteční směnu, nemůžeme vyloučit, že se jedná o zadrženého člověka. Policie nás ale zatím nekontaktovala," uvedl výrobní ředitel firmy Pavel Diviš.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu ve Valech na Přeloučsku i na dalších místech v zemi zadržel několik lidí pro podezření z nedovoleného ozbrojování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle zaslaného vyjádření společnost doposud neobdržela oficiální informaci o identifikaci nalezeného materiálu a zadržené osoby. Bližší informace proto zatím k případu nebude poskytovat. Firma zároveň uvedla, že výrobní areál je zajištěn fyzickou a elektronickou ostrahou odpovídající bezpečnostním standardům.

"Nevím, jestli na světě existuje nějaké opatření, které stoprocentně něco vyloučí. Třeba ve vězení jsou všichni návštěvníci kontrolovaní, přesto se tam objevují mobily, drogy a podobně," řekl Diviš.

Trhavinu prodal policii

Pardubický deník uvedl, že v domě ve Valech byla nalezena mimo jiné trhavina Perunit, kterou Explosia vyrábí. Zaměstnanec firmy bydlící v objektu se ji pokoušel prodat, jeho "zákazník" byl však policejní agent. V domě policisté objevili další výrobky Explosie, některé ještě v originálním balení. Kromě toho nalezli i miny, granáty, rozbušky k trhavinám. Muž také doma přechovával množství chemikálií.

Podle Deníku byli ve východních Čechách zadrženi minimálně dva muži, oba zřejmě pracovali v semtínské chemičce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám