Hlavní obsah

Muž z žatecké pizzerie zemřel na selhání organismu, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec
Aktualizováno

Policie ukončila vyšetřování smrti mladého Roma, který v říjnu zemřel v žatecké pizzerii. Kriminalisté nenašli stopy cizího zavinění, muž prý zemřel na selhání organismu. Ve čtvrtek o tom informovala Česká televize s tím, že pozůstalí se závěry nejsou spokojeni.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na náměstí v Žatci proběhlo v říjnu pietní shromáždění v souvislosti s úmrtím mladého Roma.

Článek

Šestadvacetiletý Rom podle svědků 18. října v podniku agresivně obtěžoval a slovně napadal partnerky ostatních hostů. Někteří z nich ho pak měli spolu s obsluhou fyzicky zpacifikovat a vyčkávali na příjezd policie.

Muž však zkolaboval. Hosté, strážníci a policisté mu dávali první pomoc, zachránit ho však nedokázali ani oni, ani přivolaná lékařská pomoc.

Žatečtí Romové mají pochyby o tom, že se událost odehrála tak, jak o ní mluvili zmiňovaní svědci, a žádali důsledné prošetření incidentu. O to žádali policii také někteří členové Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Po tragické události se totiž v médiích a na sociálních sítích objevila řada především anonymních svědectví, která hovořila o neadekvátním zadržení romského mladíka hosty pizzerie.

V říjnu se v Žatci konala pieta a pochod, kterého se zúčastnilo asi 400 lidí. Hrozícímu konfliktu s některými místními obyvateli zabránily policejní pořádkové jednotky a antikonfliktní týmy. [celý článek]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám