Hlavní obsah

Muž z Tachovska znásilňoval dcery, dostal osm let vězení

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Na osm let za mříže poslal v úterý Krajský soud v Plzni 53letého muže z Tachovska za znásilňování dcer. Dívky, které s ním žily, sexuálně zneužíval od jejich čtrnácti let. Jedna z nich je vážně mentálně postižená a druhá má podprůměrný intelekt.

Foto: Právo

Muž obžalovaný ze znásilnění

Článek

„Soud muži rovněž uložil povinnost náhrady nemajetkové újmy jedné z poškozených ve výši 200 000,“ řekla mluvčí soudu Jana Durná. Rozsudek není pravomocný.

Muži hrozil trest od 5 do 12 let vězení. Jako polehčující okolnost senát zohlednil pouze to, že nebyl doposud soudně trestán.

Muže z Tachovska soudí za znásilnění dcer, jedna je mentálně postižená

Krimi

Se starší dcerou (26) měl obžalovaný pohlavní styk poprvé v roce 2008, kdy nebyla ještě zletilá. Pokračoval pak až do roku 2015, kdy utekla ke svému příteli.

Její o tři roky mladší mentálně postiženou sestru, která se rozumově pohybuje na úrovni čtyřletého dítěte, pak znásilňoval od dubna 2011 až do loňského roku, kdy skončila v ústavu.

„Zneužil bezbrannosti poškozené, která pro svůj mentální hendikep jednání obžalovaného nerozuměla a byla jej jako otce zvyklá poslouchat. Nedokázala mu tak odporovat a dělala to, co jí řekl,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Sexuální tyran z Tachovska si dohodl podmínku. Slíbil léčení

Krimi

Obžalovaný muž před soudem přiznal, že s dcerami měl dlouhodobě intimní styk. „Mohu se zapřísáhnout, že jim bylo už přes patnáct let. Žádná z nich se nebránila. Té starší dceři jsem za to dával peníze a kupoval mobilní telefony. V roce 2017 jsem si ve vesnici našel milenku a s dcerami jsem to stopnul,“ prohlásil muž před soudem.

„K souloži s dcerami došlo vždy, když mě družka naladila na sex a pak se na mě vybodla,” líčil obžalovaný. Dodal, že postiženou dceru, která je zbavena svéprávnosti, mu soud svěřil do péče. „Její matka ji chtěla dát do ústavu. Tak jsem si ji nechal u sebe,“ dodal muž, který je podle znalců sám slaboduchým jedincem s velmi nízkým IQ.

Vražda, znásilnění vlastní matky. Bývalý policista u soudu všechno odmítl

Krimi

Před soudem vypovídala také starší z dcer. „Poprvé se to stalo, když otcova přítelkyně odjela do nemocnice. Svlékl mně tepláky i kalhotky, povalil na postel a souložil se mnou. Snažila jsem se bránit, ale chytil mi ruce a nohy. Po vyvrcholení šel do koupelny, za pět minut se vrátil a choval se normálně, jako by se nic nestalo,“ vypověděla dívka.

Otce podle svých slov také několikrát přistihla, jak souloží s mladší sestrou. „Lucka klečela v koupelně a opírala se o vanu. On jí to dělal zezadu. Když mě viděl, oblékl se a odešel,“ uvedla dále poškozená.

Reklama

Výběr článků

Načítám