Hlavní obsah

Muž z Ostravy léta brutálně týral družku

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Léta v Ostravě týral 53letou ženu její o rok mladší druh. Podle policie ji opakovaně vulgárně urážel, bil pěstmi, kopal, tahal za vlasy, a to často i před jejími dcerami. V neděli o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Muž skončil ve vazbě. Ilustrační foto.

Článek

Muž byl podle ní už dříve pro totožnou trestnou činnost odsouzen, z vězení se vrátil do společné domácnosti k družce, která uvěřila jeho slibům.

„Později mělo dojít k dalšímu týrání po dobu zhruba tří let. Ataky vyvrcholily letos v srpnu, kdy žena po fyzickém útoku utekla k sousedce, která přivolala policisty,“ popsala policejní mluvčí. Vzhledem k tomu, že muž byl opilý, přivolaní policisté jej eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Následně policisté muže vykázali z bytu a obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Soud obviněného vzal do vazby,“ sdělila Holčáková.

„Muž je podezřelý, že ženu opakovaně, zpravidla po požití alkoholu, vulgárně urážel i bezdůvodně napadal, a to často i před ženinými dcerami, kterým je nyní 15 a 20 let. Ženu měl bít pěstmi, kopat, tahat za vlasy, házet po ní předměty,“ doplnila Holčáková s tím, že muž družce také zakazoval styk s kamarádkami a bránil ji ve sledování televize.

Podle policie starší z ženiných dcer ve strachu dokonce utekla na několik měsíců z domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám