Hlavní obsah

Muž z Karlovarska týral těhotnou přítelkyni. Hrozí mu až osm let

Právo, ČTK, kal

Až osm let vězení hrozí muži (33) z Ostrova na Karlovarsku, který celý rok týral svou stejně starou těhotnou přítelkyni. Kriminalisté ho obvinili ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společné domácnosti a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V sobotu o tom informovala krajská policejní mluvčí Eva Valtová.

Foto: Novinky

Muž byl vykázán ze společného obydlí. Ilustrační foto

Článek

Muž byl vzat do vazby. „Obviněný měl nejméně od loňského ledna do ledna tohoto roku fyzicky a psychicky týrat svou těhotnou přítelkyni, se kterou žil ve společné domácnosti. Ženu měl fyzicky napadat a vulgárně urážet,” řekla policejní mluvčí.

Po narození jejich společného dítěte se měla jeho agrese ještě stupňovat. K jednomu incidentu mělo dojít také letos 1. ledna, kdy měl na ženu opět křičet a vyhrožovat jí ublížením. Obviněný byl policisty na dobu několika dní následně vykázán ze společného obydlí. Po příslibu, že své chování napraví, se měl posléze vrátit zpět k partnerce.

„Koncem května ji však měl opět fyzicky napadnout a poté byl znovu vykázán ze společného obydlí. I přesto, že povinností vykázané osoby je zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženou osobou, měl opakovaně ženu kontaktovat z cizího telefonního čísla četnými zprávami a telefonáty. První červnový den ji měl dokonce navštívit, bez jejího souhlasu vzít jejich syna a z místa odejít,“ dodala Valtová.

Soud v Karlových Varech poslal muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám