Hlavní obsah

Muž z Brna měl v mrazáku stovky chráněných brouků, nabízel je po 8 dolarech za kus

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za osm dolarů za kus (asi 200 korun) nabízel na zahraničních serverech sedmatřicetiletý muž z Brna roháče obecné či tesaříky zavalité. Nyní čelí kvůli neoprávněnému nakládání s chráněnými živočichy policejnímu stíhání. Už na konci loňského roku brněnská kriminálka odhalila další dva podobné podnikavce.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Roháči obecní nalezeni při domovní prohlídce

Článek

Největší „rybou”, která uvízla v síti detektivů, je sedmatřicetiletý muž z Brna. „Doma bez patřičného povolení přechovával 555 kusů chráněných živočichů,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Roháči obecní nalezeni při domovní prohlídce

Kriminalisty na podnikavce upozornili pracovníci České inspekce životního prostředí, které zaujal inzerát na zahraničním aukčním serveru.

„Při domovní prohlídce jsme byli ohromeni počtem kusů, v mrazáku měl plné jídelní boxy naplněné brouky,“ popsal kriminalista Josef Bečvář.

Student prodával motýly

V rukou policistů však skončil také slovenský student pobývající v Brně. Ten už byl v minulosti za tento skutek trestán, ale nepoučil se. U něj detektivové našli desítku chráněných motýlů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Muž měl brouků plný mrazák

Postih hrozí i čtyřiadvacetiletému muži, který doma přechovával stovku kriticky ohrožených motýlů a brouků.

„U všech případů to byla jakási vyšší forma pseudosběratelů, důležitý tam byl ale i finanční motiv,“ upozornil Bečvář. „Ani jeden z nich nebyl profesionál v oboru, byl to pro ně životní koníček,“ dodal kriminalista Lukáš Smetana.

Foto: Petr Kozelka, Právo

U studenta policisté našli chráněné druhu motýlů

Všichni muži nyní čelí stíhání za neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Obviněným hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám