Hlavní obsah

Muž vyzbrojený betonářskou tyčí řádil na ministerstvu zdravotnictví

Praha

Muže s kapucí na hlavě, který byl vyzbrojený betonářskou tyčí, vyváděli pracovníci ostrahy z budovy ministerstva zdravotnictví v centru Prahy. Bezpečnostní kamera zaznamenala, jak rozmáchlým gestem otevřel dveře do vstupního sálu, mával zhruba metrovou betonářskou výztuží, tzv. roxorem, prosmýkl se turnikety a vyrazil po schodech, kde ho zastavila ostraha. Muž nakonec z místa zmizel, policie po něm pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s tyčí na ministerstvu zdravotnictví Video: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal před více než měsícem, policii se ale dosud nepodařilo zjistit, o koho se jednalo. Kriminalisté nyní žádají veřejnost o pomoc s pátráním.

Poté, co muž vrazil do vstupní haly a protáhl se turnikety, pokračoval dál po schodech nahoru.

Osm opilých hromotluků chtělo v Praze do taxíku, řidič odmítl a musel utéct

Krimi

„Během chvíle však nezvaného hosta zadrželi pracovníci security služby, přibližně metrový roxor mu vzali z ruky a snažili se muže vytlačit zpět ke vstupním dveřím, což se jim během několika desítek vteřin podařilo,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Muž s tyčí v ruce vyváděl na ministerstvu zdravotnictví.

Muž se podle svědectví ostrahy u vchodu znovu domáhal vstupu a říkal, že se chce dostat do vyšších pater budovy. „Když pochopil, že mu to nebude dovoleno, z budovy odešel neznámo kam,“ upřesnil mluvčí.

Do koho strkáš jménem zákona? Policisty v centru Prahy napadal kurážný šofér audi

Krimi

Incident zachytilo několik kamer bezpečnostního systému v budově, jejichž záznam policie kvůli pátrání zveřejnila.

Foto: Policie ČR

Muž s tyčí na ministerstvu zdravotnictví.

„Pokud muže poznáváte, kontaktujte linku 158,“ dodal Rybanský s tím, že policie případ prověřuje jako vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což podle paragrafů trestního zákoníku může hrozit až tříleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám