Hlavní obsah

Muž vydávající se za Kristýnku vylákal nahé fotografie od desítek dětí

Až stovku dětí oslovil pod falešným profilem 27letý muž ze středních Čech. Požadoval po nich zaslání intimních fotografií a videí. Některé oběti ho zablokovaly, jiné mu obrázky poslaly. Muži hrozí až 12 let za mřížemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie v pondělí informovala, že muž si založil falešný profil „Kristynka Novotna” a začal se vydávat za 15letou dívku. Na Facebooku hledal stejně staré dívky, které požádal o přátelství a psal si s nimi.

Podle zjištění kriminalistů pak požádal o zaslání intimních fotek a videí s tím, že obětem přesně popsal, co chce vidět. „Některé dívky si po takovýchto požadavcích muže ihned zablokovaly, jiné však jeho požadavkům vyhověly, fotografie mu zaslaly,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Odstrašující film Seznamu ukazuje tragické následky kyberšikany

Internet a PC

Následně začal mladý muž dívkám vyhrožovat. Pokud mu nepošlou další fotky, zveřejní již ty poslané. Některé dívky ho zablokovaly, jiné poslaly další materiály. Podle policie takto oslovil asi sto dívek.

„Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání,” uvedla Schneeweissová s tím, že je obviněný ze sexuálního nátlaku a z ohrožování výchovy dítěte. „V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v délce trvání 5 až 12 let,“ doplnila.

Mladík dostal 6,5 roku vězení za zneužití 160 dívek na internetu

Krimi

Upozornila, že samy oběti trestné činy ze studu neoznámily. Připomněla také, že by děti nikdy neměly reagovat na výzvy k zasílání jakýchkoli intimních materiálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám