Hlavní obsah

Muž ve výtahu v metru vyhrožoval ženě nožem. Policie zveřejnila video

Praha

Pražská policie pátrá po neznámém muži, který minulý pátek vyhrožoval ženě ve výtahu ve stanici metra Kobylisy nožem. Rozčílilo ho, že žena otevřela již zavírající se dveře. Policie pátrá nejen po podezřelém z vydírání, ale také po ženě, která jela s ním.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž vytáhl na ženu ve výtahu nůžVideo: Policie ČR

 
Článek

„Celý incident začal tím, že poškozená doběhla výtah, u kterého se zavíraly dveře. Dveře znovu otevřela a do výtahu nastoupila,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Muž s vyholenou hlavou a slunečními brýlemi začal podle policie ženě nadávat, že je zdržuje. Připojila se k němu i žena, která jela s ním. Následně podezřelý vytáhl nůž, šermoval s ním před ženou a vyhrožoval, že bodne. Po otevření dveří všichni odešli pryč.

Foto: Policie ČR

Podezřelého natočila kamera

„V souvislosti s tímto případem hledáme jak podezřelého muže, tak ženu, která tam byla s ním. Potřebovali bychom mluvit i se svědkyní, která s nimi jela ve výtahu a celý incident viděla. Jestliže někoho z těchto lidí poznáváte, kontaktujte linku 158,“ konstatoval mluvčí.

Podezřelému je podle kriminalistů okolo 40 let, je vysoký cca 175 cm, má štíhlou svalnatou postavu, opálenou pleť, velmi krátce ostříhané vlasy a pěstěné krátké vousy tmavohnědé barvy. Mluvil česky bez přízvuku.

Detektivové případ vyšetřují jako trestný čin vydírání se sazbou až osmi let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám