Hlavní obsah

Muž v Praze vážně zranil svou matku, pak se zabarikádoval v bytě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražských Modřanech ve středu odpoledne napadl osmatřicetiletý muž svou sedmašedesátiletou matku, kterou vážně zranil. Následně se před policisty zabarikádoval v bytě, který i přes výzvy vyjednavače odmítal opustit.

V Modřanech se muž zabarikádoval v bytě, policisté ho zadrželiVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policejní zásahová jednotka se do bytu v Urbánkově ulici násilně dostala, útočníka s použitím zásahové výbušky, taseru a dalších donucovacích prostředků zpacifikovala a zadržela, informoval na webu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle informací agentury aktu.cz zadržený muž své matce vypíchl oko.

„Muž se před policisty zabarikádoval v bytě, který odmítal opustit. Z toho důvodu se následně na místo dostavila pražská zásahová jednotka a vyjednavač. Ten se snažil muže přesvědčit, aby svůj úkryt dobrovolně opustil, avšak bezvýsledně. Proto policisté zásahové jednotky provedli do bytu násilný vstup a proti muži, který se stále odmítal vzdát, použili donucovací prostředky v podobě zásahové výbušky, taseru a dalších,” uvedl Hulan.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

V Modřanech se muž zabarikádoval v bytě, policisté ho zadrželi

Muž skončil na policejní služebně, kriminalisté stále zjišťují okolnosti napadení. Zatím proto není zřejmé, jak bude jeho jednání kvalifikováno, dodal policejní mluvčí.

„Napadená sedmašedesátiletá žena byla při vědomí, se středně těžkými zraněními jsme ji převezli do Ústřední vojenské nemocnice,” řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Mělo jít o narkomana propuštěného z léčebny

Podle aktu.cz zraněná žena často utíkala k sousedům, aby se před svým synem schovala. Agresor měl být nedávno propuštěn z léčení v psychiatrické léčebně v Bohnicích a má jít o závislého narkomana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám