Hlavní obsah

Muž v Brně nadýchal 5,22 promile

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ silně opilého muže řešili v neděli v poledne brněnští strážníci u obchodního centra Dornych. Dechová zkouška u muže ukázala 5,22 promile alkoholu. O případu informoval v úterý mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž posedával na schodišti u obchodního domu, kde komplikoval práci úklidové službě.

„Když se pokusil vstát, strážníci ho raději opatrně usadili, aby si neublížil. Nebezpečně se totiž potácel a směr chůze vůbec neovládal,“ uvedli strážníci.

Řidič BMW se čtyřmi promile boural. Svědci ho zadrželi a policie mu auto zabavila

Krimi

Domluva s mužem byla podle nich složitá. „Strážníky přesvědčoval, že křestní jméno má stejné jako příjmení. Ukázalo se však, že to není pravda. Dechovou zkoušku nejprve vůbec nezvládl. Podařilo se mu to až na záchytné stanici, kam ho hlídka nechala převézt. Přístroj zobrazil hodnotu 5,22 promile alkoholu,“ doplnili městští policisté.

Strážníci upozornili, že pro nenavyklého člověka by mohla být taková dávka alkoholu smrtelná, zdravotníci však vyhodnotili, že muž je schopen pobytu na záchytce, kde si ho převzala lékařka.

Ve fekálním voze nadýchal osm promile. Teď Čech rozjel vlastní značku piva a žije v garáži

Muži

Smrtící dávka alkoholu je individuální, obecně začíná někde kolem 4 promile alkoholu v krvi. Tuto hodnotu letos policisté naměřili u řidiče na Mladoboleslavsku (4,63 promile). V minulosti byly v Česku zaznamenány i případy, kdy měli opilí až přes 8 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám