Hlavní obsah

Muž udal manželku kvůli týrání syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policie ze severu Moravy řeší dva případy týrání dětí, ze kterých jsou podezřelí jejich rodiče. Třináctiletého chlapce měl jeho 38letý otec ze Skorošovic na Jesenicku bít klackem, ve druhém případě podal 29letý muž trestní oznámení na 44letou manželku, která měla neúměrně trestat jejich čtyřletého syna.

Článek

Oba rodiče jsou podle mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíkové podezřelí z trestného činu týrání svěřené osoby. Děti dokonce musely navštívit lékaře, který je ošetřil.

"Osmatřicetiletý muž napadl v lednu bezdůvodně syna. Bil ho po celém těle až upadl na dřevěnou truhlici a zranil se na stehně. Tehdy k lékaři nešel," sdělila ve středu mluvčí.

Naposledy na syna vztáhl ruku v úterý odpoledne. Fackoval ho do hlavy a poté na něj vzal klacek. "Po příjezdu policie začal na chlapce křičet, aby vypadl z domova a již se nevrátil. Policisté hocha odvezli k lékaři, protože měl na rukách i nohou podlitiny," upřesnila Bednarčíková.

Trestní oznámení na manželku

O druhém podezření se policisté dozvěděli od mladého otce čtyřletého dítěte, který podal trestní oznámení na svou o 15 let starší manželku z Uničova. "Podle otce v průběhu loňského roku měla jejich syna nepřiměřeně trestat. Jednou mu dokonce způsobila zranění, které si vyžádalo ošetření u dětské lékařky," pokračuje Bednarčíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám