Hlavní obsah

Muž ubránil v Brně batoh za cenu těžkých zranění

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vážným zraněním 55letého muže v Brně skončila rvačka o jeho batoh. Napadený se bránil lupiči, který ho bil teleskopickým obuškem. Incident zachytila kamera projíždějícího autobusu. Pachatel utekl s prázdnou, pátrá po něm policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupežné přepadení v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

K napadení došlo ve čtvrtek krátce před 9. hodinou na parkovišti u supermarketu Albert v brněnské části Líšeň. „Zatím neznámý pachatel muže surově napadl teleskopickým kovovým obuškem a způsobil mu těžká zranění. Snažil se sebrat batoh s nemalou finanční hotovostí,” sdělil v pátek mluvčí policie Bohumil Malášek.

Napadený batoh nakonec uchránil a lupič uprchl, naposledy svědci podezřelého zaznamenali, když běžel směrem do Puchýřovy ulice. Podle popisu se jednalo o zhruba 20 až 30letého muže štíhlé, sportovní postavy, vysoké 180 cm. „Měl černou mikinu a tmavé kalhoty, krátce střižené tmavé vlasy a obličej měl krytý tmavou rouškou,” uvedl mluvčí.

Okradený muž se rval v Praze o batoh, dvojici násilníků zadržela až policie

Krimi

Podle vyšetřovatelů měli být na parkovišti a přilehlé autobusové zastávce další lidé, kteří by mohli k případ přispět s dalšími svědectvími. „Policisté hledají především svědka v tmavé mikině s kapucí a nápisem Calvin Klein. Měl kraťasy a pod nimi tříčtvrteční černé elasťáky, na nohou pak světlé tenisky,” popsal Malášek.

Incident podle něj viděla rovněž žena ve věku 20 až 30 let ve výrazné kostkované halence, džínách a s mikinou kolem pasu.

O první loupež ve Švýcarsku v době koronaviru se postaral Čech s respirátorem

Koronavirus

Lupiče se snažili pronásledovat z parkoviště ještě dva muži.

„Asi 40letý svědek měl na sobě modrou mikinu a modré rifle, na hlavě pak kšiltovku v kombinaci bílé a tmavé barvy. Asi 50letý muž pak byl oblečený do pruhovaného svetru, na němž měl tmavou vestu. Měl šedé kalhoty a sportovní boty,” dodal mluvčí s žádostí, aby se případní svědci ozvali na tísňovou linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám