Hlavní obsah

Muž šmíroval hosty penzionu v koupelně. Dostal podmínku

– Trutnov

Okresní soud v Trutnově uložil podmíněný trest 58letému muži, který podle policie natáčel hosty v penzionu na Trutnovsku. Informoval o tom ve středu mluvčí policie Lukáš Vincenc. Muž natočil nejméně 28 ubytovaných, když pobývali v koupelně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřovatel postoupil v těchto dnech veškerý spisový materiál státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Následně obviněný muž stanul u Okresního soudu v Trutnově a soudce ho trestním příkazem odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody a propadnutí věci,“ uvedl Vincenc.

Další podrobnosti mluvčí nesdělil. Soud rozhodoval v takzvaném zkráceném řízení bez nařízeného hlavního líčení.

Hosté penzionu v Podkrkonoší objevili v koupelně skrytou kameru

Krimi

Případ se provalil na začátku února, kdy kriminalisté 58letého muže z penzionu v Dolní Kalné obvinili z poškozování cizích práv. Kameru v koupelně penzionu, umísťovanou podle potřeby i v jiných místnostech, objevil koncem letošního ledna rekreant z Polska. Ubytovatel měl šmírovat hosty od loňského srpna. Policisté v penzionu zajistili dvojici počítačů, kameru, a disk. Šlo o několik desítek souborů s videozáznamy a fotografiemi ubytovaných osob.

Právo v dubnu informovalo, že muž navíc zřejmě neplatil poplatky za ubytované hosty. „Posledních pět let neevidujeme jediný záznam, že by tento penzion vyhláškou stanovené poplatky zaplatil. Vždy se odkazovali na agenturní pracovníky, příbuzné, kamarády apod., za které není povinnost zákonné poplatky odvádět,“ řekla tehdy starostka Jaroslava Vanclová (nezávislá).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám